Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007

Ξεκατίνιασμα

Eίδα τηλεόραση σήμερα

Ειλικρινά δεν το ήθελα. Οι συνθήκες οι άτιμες φταίνε, που πλέον όπου και να πάς υπάρχει δίπλα σου μία τηλεόραση ανοιχτή να σε απασχολεί μπας και σου ξεφύγει καμιά κουβέντα με τους γύρω σου και δεν κάνει.

Και πέτυχα ειδήσεις. Όχι από εκείνες τις συνηθισμένες ειδήσεις. Από αυτές που κάτι κοπελίτσες πλησιάζουν με αυθάδεια κάποιες άλλες κοπελίτσες (πειραγμένες κατά το πλείστον) που θέλουν να ονομάζονται στάρ της τηλεόρασης, τους κάνουν κάποιες γελοίες ερωτήσεις του στύλ πόσα κιλά είσαι, άλλαξες το μαλλί σου, έκανες πλαστική, με πόσους κοιμήθηκες σήμερα, παίρνουν μία εξίσου άσχετη απάντηση με γλυκό χαμόγελο πάντως, νάζι και αισθησιασμό, όσο ο φακός δείχνει αποκαλυπτικότατα πλάνα ενώ κάποιες άλλες αυτοαποκαλουμενες δημοσιογράφες -σε μερικούς η σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας είναι too much- τις διασύρουν χυδαιότατα, θρασύτατα και ανενδοίαστα, τονίζοντας ότι αυτές οι παντός είδους σταρλετίτσες, δεν έχουν πτυχία- όπως οι ίδιες- είναι ελαφρές τω πνεύματι (σώωωωπαααα) και εντελώς ανάξιες λόγου και δεν ξεχνούν να τονίζουν συνεχώς χασκογελώντας τα όποια εκφραστικά ή άλλα λάθη τους, (ενώ τα δικά τους τα έχουν κόψει στο μοντάζ)
Και εκνευρίζομαι ...

Διότι κάποια που αποφασίζει να κάνει τον μαιντανό σε εκπομπές επιπέδου υπογείου, φορώντας μόνο το μαγιώ της ενώ οι υπόλοιποι συζητουν περί πολιτικής ή μαγειρικής είναι δεδομένο πολυγραφότατη ρεπόρτερ ότι ούτε πτυχίο έχει , ούτε με την πολιτική θα ασχοληθεί -μακάρι ούτε και με την δημοσιογραφία- και το μόνο που διαθέτει είναι ένα ωραίο σώμα. Αυτό πλασάρει, αυτό πουλάει, είναι σαφής. Και όταν σε καλεί για να της πάρεις συνέντευξη, το κάνει για να βρει δουλειά και την επόμενη σεζόν, όχι για να την ξεφτυλίσεις.
Η γκάμα των ενδιαφερόντων της που ενδιαφέρει το κοινό- όσους ενδιαφέρει- είναι πώς ντύνεται, πώς γδύνεται, με ποιούς κοιμάται και με ποιούς θα ήθελε να κοιμάται. Εσύ που πάς και της παίρνεις συνέντευξη δηλαδή τα αγνοείς αυτά? Αν τη ρωτήσεις τα σχέδια της τι περιμένεις δηλαδή να σου πεί ? θα πάω για βουλευτής (....αυθόρμητα βγήκε δεν έκανα συνειρμούς...) ? ή θα γράψω βιβλίο?
το πολύ πολύ να σου πεί σε κρίση ειλικρίνειας, ότι όταν πιά δεν θα αρέσω θα πάω να γίνω κομμώτρια -μανικιουρίστα- θα ανοίξω ένα μαγαζί αδερφέ! Ειλικρινέστατα και ευθύτατα. Το να πας όμως εσύ να την στολίζεις επειδή τα μόνα πτυχία που έχει είναι στην κομμωτική, επειδή λέει ότι είναι ντροπαλή στο σέξ ή ότιδήποτε άλλο, και επειδή ελπίζει ότι θα συνεχίσει να δείχνει ό,τι δείχνει για πολύ καιρό ακόμα, είναι όχι μόνο αυθάδεια, όχι
μόνο θρασύτητα, αλλά συνειδητή εκμετάλλευση της αμορφωσιάς και της κουταμάρας τους ...

Διότι εγώ ως θεατής, μπορώ να συζητώ κοροϊδευτικά για κάποιες από αυτές στον κοινωνικό μου περίγυρο, αφού δεν έχω απολύτως καμία συναλλαγή με αυτές, δεν εξαρτώμαι από αυτές και αν δεν μου αρέσει το θέαμα κλείνω απλά την τηλεόραση.

Εσύ όμως που θέλεις να λέγεσαι δημοσιογράφος και μάλιστα σε καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, θέλεις -για να διατηρήσεις τη δουλειά σου- όλες αυτές οι ανεπάγγελτες καλλίγραμμες σταρ που συχνάζουν στα κανάλια να συνεχίσουν να σε καλούν για να τους πάρεις συνέντευξη τυχαία όπως παιρνούν με το καινούριο τους φλέρτ, -γιατί κακά τα ψέματα αν είχες κερδίσει την εμπιστοσύνη εκλεκτών καλλιτεχνών ώστε να σου εμπιστευτούν μία συνέντευξη δεν θα λιβελογραφούσες εναντίον των ατάλαντων-θέλεις να συνεχίσουν να υπάρχουν τέτοιες στάρ γιατί προφανώς σου είναι άκρως απαραίτητες αφού αυτές δικαιολογούν την επαγγελματική σου ύπαρξη...., δεν σατυρίζεις λοιπόν τα κακώς κείμενα για να διορθωθούν, ούτε ενημερώνεις, απλά βοηθάς τους φελούς να διατηρηθούν στην επικαιρότητα, κουτσομπολεύοντας επ αμοιβή.

Όταν πας σε ένα αυτοαποκαλούμενο φωτομοντέλο, την οποία στην εκπομπή σου την αποκαλείς σταρ, και αντί να την σεβαστείς, και να την ρωτήσεις για τα επαγγελματικά της σχέδια, της ζητάς εσύ να σου περιγράψει τί εκδηλώσεις θαυμασμού έχει δεχθεί από άντρες, φταίει εκείνη αν σου απαντήσει οποιαδήποτε υπερβολή της έρθει στο μυαλό για αυτοεπιβεβαίωση?? Εσύ όμως αγαπητέ δημοσιογράφε, που κάθεσαι εκ του ασφαλούς μετά στην εκπομπή σου και λοιδωρείς όλα αυτά τα κοριτσάκια και αγοράκια, για αυτά που απάντησαν στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που εσύ έθεσες- ό,τι και να πούν εσύ θα κοροϊδέψεις είναι βέβαιο- τότε πές μου αν εσένα όταν σε ρωτούν τί επαγγέλεσαι απαντάς δημοσιογράφος χωρίς να κοκκινίζεις, αν αυτό που κάνεις είναι λειτούργημα με το όνομα δημοσιογραφία, ή ξεκατίνιασμα του αισχίστου είδους, και ενημέρωσέ με σε παρακαλώ αν αυτό πρέπει να έχει θέση στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα στα δελτία ειδήσεων....